
چرا نگران غلظت خون باشیم؟
غلظت خون یک وضعیت پزشکی است که در آن خون در سطوح بالاتر از حد طبیعی در جریان خون وجود دارد. این می تواند به دلایل مختلفی مانند نمک اضافی در سیستم بدن ایجاد شود. اگر مقدار بیش از حد خون در سیستم شما وجود داشته باشد، می تواند باعث اختلال در گردش خون شود و باعث ایجاد احساس خواب رفتگی عضله ها و سرگیجه در افراد شود.
مقادیر بیش از حد خون در سیستم بسیار خطرناک است. خون وظیفه کنترل ضربان قلب، فشار خون و عروق خونی را برعهده دارد و برای زنده نگه داشتن بدن شما ضروری است. اگر مقدار بیش از حد خون در سیستم شما وجود داشته باشد، می تواند باعث غش و سرگیجه شود.
اگر مقدار خون در سیستم شما زیاد باشد، این احتمال وجود دارد که از میگرن، حالت تهوع و غش رنج ببرید.
همه ما ترکیب اولیه خون یکسانی داریم: گلبول های قرمز، گلبول های سفید، پلاکت ها و پلاسما. این سلول ها وظیفه حمل اکسیژن از ریه ها به تمام قسمت های بدن و حذف دی اکسید کربن از بافت ها را بر عهده دارند تا در هوا آزاد شود. بدن همیشه به مقادیر مشخصی از هر نوع سلول نیاز دارد. شرایط خاصی می تواند در میزان وجود هر نوع مشکل ایجاد کند. هیپرهماگلوبینیمیا (تولید بیش از حد گلبول های قرمز خون)، لکوسیتوز (افزایش تعداد گلبول های سفید خون) و ترومبوسیتوز (افزایش تعداد پلاکت ها).
وقتی خون شما رقیق می شود، سرعت بازسازی سلولی را تسریع می کند و به مبارزه با عفونت کمک می کند.
عوامل ایجاد غلظت خون
عوامل زیادی غلظت خون را بالا می برد. پر خوری، غذا های چرب، استفاده بیش از اندازه گوشت قرمز، شوک های شدید عصبی، آلودگی هوا، مصرف سیگار و قلیان و … از عوامل غلظت خون هستند.
راه حل هایی برای غلظت خون
در ابتدا شما باید آزمایش خون انجام دهید تا اطلاعات کامل بدن شما بدست آید. ما این آزمایش ها را در آزمایشگاه نگین به طور کامل انجام میدهیم.
پس از آن اگر در آزمایش شما غلظت خون مشاهده شد باید پس از مشورت با پزشک شروع به درمان آن کنید.
مواردی که میتواند در حل موضوع غلظت خون و چربی خون شما را یاری کند عبارت است از:
- ویتامین ها، مکمل ها و نوشیدنی ها
- یک رژیم غذایی متعادل سرشار از آهن و کالری
- عدم استفاده از نمک زیاد
- استفاده از مایعات
- کاهش مصرف کافئین و الکل
- فعالیت بدنی و ورزشی
- استفاده از میوه های خون ساز مثل آلبالو، انار، توت سیاه، تمشک، زغال اخته، لیموی تازه، موز، زرشک، آلو، انگور قرمز، کیوی و خوردن سبزیجاتی مثل سیر و پیاز خام، شنبلیله، کاسنی، ریواس، کدوی سبز و پاپریکا
- استفاده از چای سبز و ترش