چرا دوز چهارم واکسن کرونا را بزنیم؟
دوز چهارم واکسن کرونا در حد کم سبب ایمنی بدن در برابر ویروس امیکرون می شود. آزمایش هایی که در کشور های اروپایی انجام شده است نشان از این دارد که دوز چهارم واکسن کرونا آنتی بادی بدن را افزایش می دهد ولی ایمنی کمی در برابر امیکرون دارد.
این آزمایش ها نشان می دهد که دوز چهارم سطح آنتی بادی بدن را نسبت به دوز سوم بالاتر می برد و فقط سبب تقویت بدن در برابر عفونت می گردد. در آزمایش های انجام شده این موضوع مشاهده شده است که مهمترین دوز در واکس ها، دوز سوم است که ایمنی بدن را تا سقف آن بالا می برد و دوز های پس از آن فقط محافظت از دست رفته بدن را به آن باز میگرداند.
این در حالی است که برای افرادی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند و احتمال مبتلا شدن به کرونا بیش از حد حس می شود، تزریق دوز چهارم بسیار ضروری است و باید انجام شود.چندین کشور، از جمله اسرائیل، شیلی و سوئد، دوز چهارم را به افراد مسن و سایر گروههای پرخطر ارائه میدهند.
در اواخر سال 2021 ، افرادی که در مراکز درمانی و بالینی فعالیت می کردند، دوز چهارم واکسن را بعد از 3 الی 4 ماه دریافت کردند. فارغ از نوع واکسن، تزریق دوز چهار آنتی بادی های خنثی بدن را افزایش داده و مانع از عفونت بدن می شود.
اما سطوح این آنتیبادیها پس از تزریق دوز چهارم از میزان مشاهده شده حاصل از تزریق دوز سوم، فراتر نمیرفت که همین موضوع نشان میدهد واکسنها به حد بالایی رسیدهاند.
این نکته از اهمیت بالایی برخوردار است که نمیتوان همیشه آنتی بادی بدن را تقویت کرد.
تحقیقات نشان میدهد که یک دوره چهار دوز از واکسن بین 10 تا 30 درصد در برابر عفونت بهتر عمل میکند.
این یافته ها همچنین بر اهمیت شفاف سازی تعداد بهینه دوزها و زمان مناسب بین تزریق دوزها برای واکسنهای موجود تاکید میکند.