
آزمایش pcr چیست؟
آزمایش pcr نشان دهنده وجود ویروس کرونا در بدن انسان است و یکی از آزمایش های مربوط به کرونا این آزمایش است.pcr مخفف کلمه Polymerase Chain Reaction است و در صورتی که شما علائم این ویروس را داشته باشید، پزشک این آزمایش را برای شما تجویز می کند. این آزمایش به این صورت است که با یک سواپ، مخاط ته گلو و بینی شما را نمونه برداری می کند و در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می دهد.
تست pcr چیست؟
آزمایش pcr یا واکنش زنجیرهای پلیمراز روشی است که به کمک آن توالی کوتاه از DNA تحلیل میشود. همچنین از این آزمایش برای تولید دوباره بخشی از dna های منتخب استفاده می شود. تست pcr داخل لوله های آزمایشگاهی انجام می شود و تنها چند ساعت برای نتیجه زمان نیاز دارد.گفتنی است آزمایش pcr را به نامهای آزمایش NAAT، آزمایش تشخیصی و آزمایش واکنش زنجیرهای پلیمراز نیز میشناسند.
pcr چگونه انجام می شود؟
در این آزمایش، به وسیله سواپی که دارای پنبه می باشد، مخاط بینی و گلو را جمع آوری می کنند.اگر از مخاط بینی استفاده شود، تکنسین سواپ را به مدت ۱۵ ثانیه و در ۱۵ سانتیمتری هر کدام از سوراخهای بینی بیمار حرکت میدهد. متخصصین آزمایشگاه در مخاط بیمار به دنبال موارد ژنتیکی مرتبط با کرونا میگردند که به وسیله pcr اینکار انجام می شود.روش pcr به این صورت است که اگر ماده ژنتیکی مرتبط به ویروس کرونا در مخاط بیمار وجود دارد، آن را چند برابر میکند و به این روش پزشکان به راحتی میتوانند ابتلا به ویروس کرونا را تشخیص دهند. این آزمایش به گونه ای است که میتوان نمونه گیری در منزل هم انجام شود.
دقت این آزمایش به چه اندازه است؟
در حال حاضر و مخصوصا در کشور ما، قابل اعتمادترین آزمایش موجود برای تشخیص کرونا این آزمایش است. تنها موردی که این آزمایش دارد این است که اگر فرد در روزهای اولیه بیماری خود باشد، امکان اینکه بیماری را تشخیص دهد کم است.مورد دیگر اینکه همیشه مخاط دارای عفونت نیست تا بیماری را تشخیص دهد.به همین جهت امکان اعلام اشتباه نتیجه وجود دارد. از دیگر آزمایش هایی که برای تشخیص کرونا استفاده میکنند، تست آنتی بادی و تست آنتی ژن است.