آزمایش خون برای شناسایی کرونا
هنگامی که کرونا ظهور کرد، انتشار سریع ویروس باعث نگرانی همگان شد. سازمان بهداشت جهانی در اغلب کشور ها شرایط اضطرار اعلام کرد و به همه افراد برای جلوگیری از مبتلا شدن به این بیماری هشدار داد. آزمایش خون برای شناسایی کرونا یکی از راه های تشخیص این بیماری است. در کل دو نوع راه برای تشخیص ابتلا به کویید 19 وجود دارد :
- آزمایشات تشخیصی
- آزمایش های آنتی بادی
این آزمایشات یک سری اطلاعات از وجود یا عدم وجود این ویروس در بدن انسان میدهد. به عنوان مثال اگر وجود ویروس تایید شد، مشخص می کند که فرد در کدام مرحله قرار دارد. آیا نیاز به قرنطینه دارد یا خیر. در حال حاضر دو نوع آزمایش تشخیصی وجود دارد که ویروس را تشخیص می دهد – آزمایشات مولکولی، مانند آزمایش RT-PCR، که مواد ژنتیکی ویروس را تشخیص می دهد و آزمایشات آنتی ژن که پروتئین های خاص را در سطح ویروس تشخیص می دهد.
آزمایش آنتی بادی، به این صورت است که دنبال آنتی بادی هایی در بدن شما می گردد که در برابر ویروس خاص تولید شده است.تولید آنتی بادی ها ممکن است چند روز تا چند هفته طول بکشد و بعد از بهبودی ممکن است چندین هفته یا بیشتر در خون باقی بماند. این امر دلیلی است که وقتی ویروس فعال در بدن شما وجود دارد، این آزمایش کمکی به شما نخواهد کرد.
یک سری آزمایش خون برای شناسایی کرونا وجود دارد که بسیار میتواند در این امر کمک کند:
آزمایش خون CBC
هنگامی که شما مبتلا به بیماری کویید می شوید، سطح گلبول های سفید شما بسیار پایین می آید. این آزمایش نشان دهنده سطح گلبول های سفید شماست .
آزمایش خون ESR
معمولا به دلیل وقوع واکنش های حاد التهابی در بدن افراد مبتلا به ویروس، مقدار ESR افزایش پیدا میکند. حتما توجه نمایید که افزایش مقدار ESR لزوما به معنای ابتلا به کووید نیست!
آزمایش خون CRP
پروتئین واکنش دهنده C یکی از اجزای بسیار مهم سیستم بروز التهاب در بدن می باشد و بسیار به عوامل التهابی حساس می باشد به نحوی که حتی وجود یک جراحت بسیار ساده، خونریزی لثه، جراحی و یا حتی یک آسیب و ترومای عضلانی هم می تواند مقدار آن را در بدن افزایش دهد. بنابراین منفی بودن مقدار CRP می تواند به عنوان یک فاکتور قابل اعتماد مبنی بر عدم ابتلای افراد در نظر گرفته شود، ولی مثبت بودن این آزمایش به هیچ عنوان قطعا مساوی با ابتلا به کووید-19 نمی باشد.